Tommi Pääkkö ,

Life

Olen tässä seuraillut uutta sarjaa Maikkarilta. Tai itseasiassa tallenteita tietokoneelta sarjasta, joka pyörii Maikkarilla. Life on tuon sarjan nimi. Ja ihan kivan oloinen sarja on kyseessä.

Päähenkilönä on Damian Lewisin esittämä Charlie Crews, joka on istunut syyttömänä vankilassa 12 vuotta. Lakimiehensä, tai tässä tapauksessa henkilönsä, Constance Griffithsin avustamana Crews pääsee pois vankilasta ja saa takaisin elämänsä. Ja tästä sarjan nimi. Muita henkilöitä ovat huume- ja alkoholiriippuvuudesta ja siitä pois pääsystä kamppaileva Dani Reese Crewsin parina, Ted Earley Crewsin "kämppiksenä" ja rahojen hoitajana sekä Bobby Stark Crewsin entisenä parina.

Pohjimmiltaan kyseessä on hyvinkin perinteinen poliisisarja. Tapahtuu rikos, yleensä murha, jota Crews ja Reese sitten ratkovat. Oman viehätyksensä antaa Crewsin vähintäänkin omalaatuinen tapa suhtautua teknologiaan, työhönsä ja elämään yleensä. Hänellä on tietyllä tapaa zen-buddhamainen tapa ajatella asioita. Ja hän tykkää hedelmistä. Eikä ole millään tapaa kiintynyt maalliseen omaisuuteen. Tai ainakin niin väittää. Crews on tietyllä tapaa tiellä valaistumiseen. Ja samalla hän tutkii ja selvittää, että kuka oikeasti murhasi perheen ja kenen takia hän istui 12 vuotta vankilassa.

Nykyisin tulee paljon sarjoja, joiden viehätys perustuu johonkin henkilöhahmoon tai -hahmoihin ja hänen/heidän tapaansa tehdä asia eri tavalla. Esimerkkinä vaikkapa lääkärisarja House. Ja nyt dekkarisarja Life. Vaihdetaan Housesta päähenkilö tavallisesti kävelevään ja empaattiseen ylilääkäriin. Poistetaan Lifestä 12 vuoden vankilatuomio ja zen-ajattelu. Viehätys katoaisi molemmista. Tapa tehdä sarjoista helposti pureskeltavia yhden jakson mittaisen tapahtuman avulla koukuttaa nopeasti, koska taustalla on halu saada enemmän tietoa henkilöstä ja hänen syistään toimia miten hän toimii. Samaa tapaa käyttää myös Lost. Tai Battlestar Galactica. Jätetään sinne jakson loppuun se cliffhanger, jotta sarjaa seuraava jää odottamaan seuraavaa jaksoa. Tai pelkästään jaksoa seurannut saadaan koukutettua sarjaan. 

Pohjimmiltaan kyse on kuitenkin viihteestä. Jaksot ovat viihdyttäviä ja tuntuvat merkityksellisiltä. Suuri tarina selviää kauden lopussa, jossa avataan seuraavan kauden suuri tarina. Jotta sarjaa seuraava jäisi odottamaan tulevaa kautta. Mikäli tuotantoyhtiö sen haluaa tehdä. Ja se on kannattavaa.

Kommentit (0)

This thread has been closed from taking new comments.