Tommi Pääkkö ,

Porkkanalaatikko

Ainekset

  • n. 1 kilo porkkanoita
  • 8 dl vettä (osa vedestä on korvattavissa vaikka maidolla tai kermalla)
  • 2 dl puuroriisiä
  • 1 dl siirappia
  • voita
  • valkopippuria (1/2 - 1 tl)
  • suolaa (1/2 - 1 tl)
  • 2 munaa

Ohjeet

Kiehuta vesi ja lisää riisi. keitä kypsäksi (n. 15 min). Sillä aikaa kuori porkkanat ja raasta ne silpuksi (yleiskone ftw.). Kun riisi on kypsää, anna sen jäähtyä tovi. Miksaa sitten porkkanaraaste (tai mössö, jos yleiskoneen terä on hienompaa sorttia) joukkoon. Lisää mausteet ja maista. Jos on sopivan makuista niin munat joukkoon ja seos vuokaan tai pariin. Omassa käytössä kertakäyttöset foliovuoat ovat hyvä ratkaisu mutta jos käyttää vaikkapa lasivuokaa niin pitää muistaa rasvata se. Päälle vielä korppujauhoja ja voinokareita oman mielen mukaan. Koko komeus uuniin 180 asteeseen noin tunniksi tai puoleksitoista, kunnes näyttää hyvältä.

Lisätietoja

Jos vettä korvaa muilla nesteillä, niin ne kannattaa lisätä vasta kiehumisvaiheen lopussa. Itse lisäsin vielä mössön sekoitusvaiheessa reilun desin kermaa kun tavara näytti pikkaisen liian jäykältä. Tätä kirjoitaessani on porkkanalaatikko vielä uunissa.

Kommentit (0)

This thread has been closed from taking new comments.