Tommi Pääkkö ,

Insinööri kokkaa

Insinööri kun aloittaa kokkaamisen niin lopputulos ei ole ihan varma. Minä päätin kokeilla piirakkaa. En muista milloin viimeksi olisin leiponut piirakkaa mutta sekin tuli nyt tehtyä. Ei muuta kuin kokkauskirjaa selaamaan.

Prinsessapiirakka kuulostaa just sopivan miehiseltä, joten sitä yrittämään.

 

  • Neljä munaa ja kolme desiä sokeria vaahdoksi. 
  • 250 grammaa rasvaa ja desi kermaa sekaan. Rasva sulana. 
  • Kuivat aineet - 2 desiä vehnäjauhoja, 2 desiä ruisjauhoja, 2 desiä kaurahiutaleita ja 4 teelusikallista leivinjauhetta - sekaisin. Heetkinen... meillähän ei ole ruisjauhoja. No laitetaan sitten 3 desiä ryynejä ja 3 desiä vehnäjauhoja. 
  • Sekoita joukkoon kuivat jäiset marjat. Jaa mitkä? Ei meillä ole kuin hilloa. No mennään ilman.
  • Sekoita kuivat aineet "märän" kanssa. Ilman vatkainta, jookos.
  • Levitä vuokaan/pellille. Jos levität vuokaan, muista rasvata ja korppujauhottaa vuoka.
  • Päälle loput marjoista. Tässä tapauksessa käytetään puoli tölkkiä punaherukkahilloa, kotitekoista tottakai.
  • Uuniin 200 asteeseen ja 20-30 minuuttia. 
  • Nautitaan hyvässä seurassa tai yksin ahneuksissaan.

Hyvää tosta tuli, vaikka piti pikkasen säveltääkin. Seuraavaa kertaa varten muistutukseksi: vähennä sokeria vaikkapa desin verran. Kohtalaisen makea piirakka on kyseessä. Ja kuohkea.

Tässäpä vielä kuva mun herkullisesta piirakasta.

 

Kommentit (0)

This thread has been closed from taking new comments.