Tommi Pääkkö ,

Lasagne

Jälleen kerran aloitti urhea insinöörimme kokkauksen. Lopputulos häämötti selkeänä mielessä. Lasagne. Ja mitä siihen tarvitaankaan. No lasagnelevyrasian kyljessä lukee onneksi selkeät ohjeet.

Jauhelihakastike

  • 250 g jauhelihaa
  • 1 iso sipuli
  • 1-2 valkosipulin kynttä
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1 lihaliemikuutio
  • mustapippuria ja oreganoa

Juustokastike

  • 2 rkl margariinia
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 6 dl maitoa
  • suolaa, mustapippuria, muskottia
  • 150g juustoraastetta

Peloton insinööri tarkisti nopeasti puutteet. Ei maitoa, no ei tehdä juustokastiketta. Pikainen uudelleenarviointi tilanteesta ja kastikkeeksi tulee juustoinen jauhelihakastike seuraavalla kokoonpanolla.

  • 750 g jauhelihaa
  • purkki tomaattimurskaa
  • lihaliemikuutio
  • juustonloppuja ja sulatejuustoa
  • mustapippuria, oreganoa, suolaa

Tämän jälkeen kerros kastiketta ja kerros levyjä vuoron perään, kunnes astia on täynnä. Lopuksi uuniin noin 200 asteeseen ja vajaa kolme varttia.

Kommentit (0)

This thread has been closed from taking new comments.