Vaihtelua juoksun rinnalle

Näin se on, että urheilija ei tervettä päivää näe. Ja minun kohdalla taitaa olla aika totta. Juoksuharrastus alkoi flunssalla ja nyt oli sitten jonkin sortin pahalaatuinen köhä. Eli taukoa juoksuun tuli toista viikkoa. Ja se näkyi. Väsy iski eilettäin lauantaina kuuden jälkeen illasta päälle oikein kunnolla. Ja oikeastaan samanlainen olo oli ollut jo koko viikon.

Köhästä huolimatta lenkille siis

Päätin kokeilla miltä se juokseminen tuntuu. Halu juosta oli ollut kova jo muutaman päivän. Ipodista lista päälle, RunKeeper päälle ja Personal Running Trainerista edellisviikon ohjelma uusiksi. Koira vielä kaveriksi lenkille vauhtia pikkasen rajoittamaan. Minulla ei tule juostua niin kovaa kun Iida hölkkää mukana.

Vuorossa oli 1 minuutti juoksua 2 minuuttia kävelyä x 10. Ensimmäiset neljä vetoa ja kone alkoi pikkusen piiputtaa. Mutta sen jälkeen jostakin sitä puhtia löytyi ja loppuun asti jaksoin. Nopeudesta kertoo jonkin verran se, että edellisestä samanlaisesta juoksusta jäin arviolta 500 metriä, eli selvästi löysemmin tuli otettua. Tämän jo alussa tiesinki, vähän varmistellen lähdin juoksemaan.

Juoksun jälkeen olo oli todella paljon energisempi. Uskomatonta miten sitä on tullut jäätyä pikkasen koukkuun tuohon juoksemiseen. Sellaista adrenaliinihumalaa en oikeastaan ole vielä kokenut mutta jo parin kolmen päivän juoksemattomuus alkaa tuntua tuskalliselta.

Sulkapalloa kaupan päälle

Tänään vuorossa oli autonlaittoa. Onneksi työkaveri keskeytti hetkeksi ja ehdotti sulkapallosessiota. Muutama puhelinsoitto myöhemmin kasaan saatiin nelinpelin verran porukkaa. Mukana oli pari työkaveria ja isä. Ja vuoron pituutena tunti.

Ensimmäinen puolisko oli minun osalta epätoivoista suihkimista. Aina oli pikkasen myöhässä ja silloinkin kun oli ajoissa niin mailassa oli valtava reikä. Edellisestä pelisessiosta oli jokunen vuosi aikaa. Toisaalta silloinkaan en ollut mikään ihmeellinen pelaaja. Peli kuitenkin oli hauskaa.

Toinen puolisko oli sitten jo paljon parempi. Pallolle ehdittiin jo ajoissa ja pari loistavaa pallorallia saatiin aikaiseksi. Hiki nousi pintaan oikein kunnolla ja vettä kului koko tunnin aikana ainakin litra. Ja hikenä se taisi kaikki tulla ulos.

Loppufiilis pelin jälkeen oli hyvä. Tätä pitää saada lisää. Oli nimittäin aivan loistavaa vaihtelua juoksulle.