Öljysäiliötapahtuma

Talonomistajan arkea

Ja niin lähestyi pääsiäinen. Puhelin pirisi ja surisi ja sieltä soitti öljysäiliöntarkastaja. Olivat viitisen vuotta takaperin käyneet säiliön tarkastamassa ja nyt olisi taas aika. Kätevää, kun omalle kohdalle ei tätä vielä ollut sattunut ja ajatuksissa oli tilata kesälle tarkastus. Ei kait siinä, tarkastus tilattiin ja miehet tulivat tarkastamaan.

Tarkastuspäivänä puhelin soi. Minä odottelin raporttia, jossa kerrottaisiin että kaikki on ok. Turhaan. Säiliössä on reikä ja sinne oli valunut satoja litroja vettä. Mitään suurempaa vahinkoa ei ollut vielä sattunut mutta öljyjä ei sinne enää lasketa. Mainittakoon että meidän säiliö on maan alla.

Näennäiset vaihtoehdot

Samaisen puhelun aikana kyselin mahdolliset vaihtoehdot säiliön suhteen. Uusi maan alle kustantaisi asennettuna arviolta 5000 € luokkaa. Uusi sisäasennettava olisi noin puolet siitä, 2500 €. Eurot hävisivät silmien edessä, samoin kesälle suunniteltu Prahan matka. Tähän en ollut varautunut, varsinkin kun taloa ostettaessa öljysäiliön kunto oli lähes moitteeton.

Saman päivän aikana kävin vaihtoehdot läpi lämmitysmuodon vaihtamisesta öljysäiliön sijoitukseen. Illalla kävin saman asian vaimon kanssa läpi. Öljysäiliö, VILP, hybridivaraaja. Lopulta vaihtoehtoja ei kuitenkaan ollut kuin yksi. Sisäsäiliöllä oli mentävä. Seuraavana aamuna soitti öljykaverille ja pienen tinkaamisen jälkeen löytyi käytetty öljysäiliö 1800 € hintaan asennettuna. Ja asennus ennen Vappua.

Pakko tyhjentää ennen asennusta

Asennuspaikaksi valikoitui autotallin takana oleva varastotila. Se oli ainoa paikka mihin säiliön sai vähänkään järkevästi laitettua. Ongelma oli tavaran määrä. Jotta huoneen sai tyhjäksi piti autotalli tyhjentää. Harrasteajokki ulos ja katokseen pressun alle. Kiinteästi asennetut kalusteet irti ja hirveä määrä tavaraa (auton osia, työkaluja, kaatopaikkaromua) ulos. Tämän jälkeen varastohuone siistiksi ja tuplakyprokki seinään, lattiaan ja kattoon. Eli se 30 minuutin palosuojaus. Viikonlopun tuohon sai tuhlattua.

Asentajat tulivat tiistai-aamuna asentamaan säiliötä. Vähän piti soitella perään, että ollaanko sitä tulossa mutta säiliö oli asennettuna kun tulin töistä kotia. Ja kaikki tuntui pelaavan ok. Seinää rumensivat uuden säiliön täyttö- ja huohotusputki sekä ylitäytönestin.

2014-04-29 17.42.08 2014-05-02 19.46.06

Koteloidaan säiliö

Vappu tuli ja meni ja oli aika saada säiliö piiloon. Tai siis koteloitua. Perjantai-illasta kiinnitin ensimmäiset runkopalat ja koteloinnit ja lauantaina homma jatkui. Koko säiliö koteloitiin tuplakyprokilla. Lopulta urakkaan meni koko lauantai. Mutta kotelosta tuli siisti, vaikka itse kehunkin.

_DSC6437 _DSC6438

On muuten haaste saada kipsilevypalat kerrasta sopimaan kun lattia ja seinät ovat lähes suorassa mutta eri suuntaan vinoja. Jokaista palaa piti koesovittaa ja uudelleenleikata jotta passasi paikalleen.