Uusi vuosi, vanhat kujeet

Niin alkoi vuosi 2012. Rauhallisissa merkeissä. Tytön kanssa syötiin ittemme ähkyyn ja valettiin tinat. Mumma ja ukki tulivat kyläilemään ja ulkona tusauteltiin muutama raketti tytön riemuksi. Tyttö nukkumaan ja vaimo tuli kotia pikkasen vajaa yksitoista. Siinä istuttiin ja juteltiin sit tämän vuoden puolelle. Aikalailla rauhallisissa merkeissä. Ensimmäinen uusi vuosi uudessa talossa. Facebookkia sitten kattellessani huomasin, että aika moni siellä kertoi lyhyin sanoin kuluneen vuoden tapahtumista. Siitä se ajatus sitten lähti.

Taloprojekti

Otsikko jo kertoo aikalailla. Taloprojektihan se oli. Vanhan talon kunnostusta. Alkuvuodesta ostettiin talo, jossa aloitettiin sitten remontointi. Kaikki pinnat uusiksi, samoin pesutilat. Ja se olikin sitten pitkä projekti. Pidempi kuin optimistina ajattelin. Ongelmia ja vastoinkäymisiä näissä aina on, niin meilläkin. Sähkömies vaihtui, olisi vain pitänyt vaihtaa jo aikaisemmin. Vesi tuli vessan katosta sisään, onneksi myyjän kanssa pystyttiin asia sopimaan eikä kyseessä ollut paha vaurio. Lattian käsittely meni viimetinkaan ja osittain kiireen takia tuli sit vähän hosuttua. Hyvä tuosta tuli mutta vähän harjoittelukappaleen jälkeä tuossa paikoin näkyy. Onneksi silmä tottuu ja lattia kuluu.

Tämän projektin osalla ajoin itseni todella koville. Fyysinen ja henkinen väsy iski loppuvuodesta muuton jälkeen. Se varmasti näkyi myös työpaikalla. Kroppa pakotti selkäjumin avulla miehen lomalle noin viikoksi sit loppusyksystä. Silloin tuli nukuttua väsymystä pois oikein kunnolla. Mitään ei saanut tehdä niin sit nukuttiin varmaan 15 tuntia päivään.

Nää projektit tuntuu olevan ikuisuuteen jatkuvia. Vessa on tekemättä, mutta se ei haittaakkaan. Pesutilat on kylpemiskunnossa ja oikeastaan listoja vajaat. Muissa tiloissa listat on jo paikallaan. Eteinen jäi myöskin tälle vuodelle. Mut pikkuhiljaa tää etenee.

Harrastukset

Harrastukset jävät aikalailla pois. Todella kovan uurastuksen jälkeen ei paukut riittäneet juoksuun, autoharrastukseen tai muuhunkaan vapaa-aikaan.

Uutena harrasteena löysin kahvin. Kahvia tulee joka tapauksessa juotua niin halu oli löytää sieltä ns. hyvää makua. Ehkä vähän samaan tapaan kuin viskistä. Ostin sitten AeroPressin, jolla opettelin suodatinkahvista aamukahvini vääntämään. Syntymäpäivälahjaksi sain kahvimyllyn ja papukahvia ja firman pikkujoulusta tuli (käytetty) mokkapannu. Mokkapannua olen opetellut käyttämään ja sillä olen jopa onnistunutkin kahvia keittämään. Tämä harrastus tulee varmastikin jatkumaan. Nörtti kun juo kahvia ja tästä edespäin toivottavasti hyvän makuista kahvia.

Jotta ei ihan urheiluttomaksi jää viime vuosi niin käytiin me työporukalla polkemassa vuorokausi Levillä. Levi24 oli maastopyöräilytapahtumana koukuttava. Jos rahaa olisi ollut yhtään enempää irroittaa niin pyörän olisin hankkinut. Talo kuitenkin vei kaiken sen irtorahan. Innolla odotan tulevaa Levi24-tapahtumaa, joka viimeisimpien huhujen perusteella muuttaa hieman muotoaan.

Työ ja ammatti

Työrintamalla ei oikeastaa muutoksia ole tapahtunut. Toinen vuosi pyörähti käyntiin ja vielä on haasteita riittänyt.

Ammatillisesti viimevuosi oli erittäin opettavainen. Tekninen kehitys web-ympäristössä on tällä hetkellä huima. Selaimella toteutetaan asioita, joita natiiveilla sovelluksilla tehtiin vuosituhannen alussa. Ja kuilu natiivin ja web-sovelluksen välillä pienenee kokoajan. Mobiilit sivustot ja reagoiva suunnittelu nousivat viime vuoden aikana voimakkaasti esille. Oma opiskelu kyseisten tekniikoiden ja ideologioiden parissa söivät vähäistä vapaa-aikaa mutta onneksi töissä oli mahdollista toteuttaa osa-alueita noista molemmista. Yhtään mobiilia sivua en viime vuonna toteuttanut, mutta tänä vuonna sellaisia tulee ainakin yksi.

Perhe

Perhe jää tässä blogissa viimeiseksi. Niin se on tuntunut jääneen viimevuonnakin, ikävä kyllä. Sinänsä harmittaa, että aikaa omalle perheelle oli käytettävissä eri tavalla kuin edellisenä vuonna mutta tätä se elämä välillä on. Vaimo ja tyttö olivat ymmärtäväisiä taloprojektin suhteen ja olihan minulla tyttö remontoimassa mukana. Ei se ihan sellaista isä-tyttö -aikaa ollut, mitä olin ajatelut mutta yhdessä remontoitiin ja syötiin makkaraa.

Loppuvuodesta perhe-elämä pääsi vähän tasaantumaan ja vakiintumaan. Vaimon kanssa nähdään pääsääntöisesti iltaisin, kun hän sai vakitöitä. Maanlaajuista työtilannetta ajatellen olen erittäin tyytyväinen, että me molemmat olemme vakituisessa työsuhteessa. Vuosi sitten samaan aikaan tilanteemme oli aavistuksen epävarmempi mutta uskalsimme kuitenkin silloin pankkia lähestyä lainan merkeissä. Tällä hetkellä olen tyytyväinen siitä, että saimme lainan.

Vuosi 2012

Uutena vuotena tehdään kaikenlaisia lupauksia. Minä olen luopunut noista viime vuoden jälkeen. Vuosi sitten kirjoitin ja melkein julkaisin omat lupaukseni vuodelle 2011. Niistä osa toteutui ja osa ei.

Joku aika takaperin, olisiko ollut marraskuun loppua, katsoin TED-videon tavoitteiden asettamisesta. Siinä kerrottiin tutkimuksesta, jonka mukaan henkilökohtaiset tavoitteet saavutetaan paremmin jos niitä ei kerrota muille. Perusteena oli se, että jos tavoitteelle sai sosiaalisen hyväksynnän tuli siitä jo tunne että tavoite oli osittain saavutettu. Tällöin pyrkimys tavoitteen saavuttamiseen ei ollut enää niin suuri ja tavoitteen saavuttamisen palkinto oli pienempi.

Ehkä on parempi, etten kerro kenellekään omia lupauksiani tai tavoitteitani tälle vuodelle. Niitä kyllä on, uskokaa vain.

Ei muuta kuin hyvää alkanutta vuotta vain kaikille.