Vuosikatsaus 2013

Uusi vuosi pääsi alkamaan joten ajattelin kirjoitella hieman itselleni muistiin mitä sitä on tullut tehtyä. Tämä on hieman tajunnavirtaa ja jäsentelemätöntä, enkä edes ajattele että kukaan muu tätä jaksaisi loppuun asti lukea.

Ammatillinen muutos

Työ

Työtä pitää katsella ehkäpä hieman pitemmältä ajalta. Ja tätä olen pohtinut monelta kantiltakin. Mutta palataan vuoteen 2012 ja alkukesään. Silloinen työnantajani, Avalon, päätti ulkoistaa frontti-puolen kokonaan joten jäin työttömäksi silloin. Mikä nyt ajateltuna ei ollut niin paha juttu kuin miltä se silloin tuntui. Itseasiassa kyseiseen aikaan olin jo miettinyt työpaikan vaihtoa. Sinänsä työttömyys sattui pahaan aikaan, koska tarjolla ei kesää vasten ollut mitään työtä.

Syksy 2012 oli minulle työn kannalta henkisesti rankka. Pienessä määrin virittelin jo omaa yritystä pystyyn. Eivätkä paikat joista töitä hain pystyneet tarjoamaan työtä. Lopulta joulukuussa tärppäsi ja pääsin hieman hengähtämään henkisesti. Työn aloitin helmikuussa 2013 ja pääsin tutustumaan startup-henkeen LumoLinkissä. Kontrasti aikaisempaan työhön oli samalla valtava ja mitätön. Työ oli samaa kuin aikaisemminkin mutta tietyllä tapaa paljon vapauttavampaa. Vastuuta oli enemmän mutta samalla myös vapauksia. Valitettavasti tämä työ päättyi syksyyn 2013. Mutta kokemus oli valtavan vapauttava.

Syksyllä olin henkisesti paljon paremmassa kuosissa kuin vuotta aikaisemmin, joten saman tien tartuin uusiin haasteisiin ja työttömyysjaksoni pituus oli vain yksi kuukausi. Ja uutena työnantajana oli/on Symbio Finland.

Ilman LumoLinkin reissua en todennäköisesti olisi nykyisessä työssäni. En ikinä olisi osannut kuvitella, että missä kaikkealla webbiä ja front end koodausta voi tehdä.

Frontend Friday

Frontend Friday oli minulle tietyntyyppinen koe. Tämä itseasiassa syntyi kun työni Avalonissa loppui. Jo aikaisemmin keväällä (2012) olin pyöritellyt tällaista tapaamista mielessä mutta tietyllä tapaa olin urautunut enkä vain saanut aikaiseksi ottaa askelta mihinkään suuntaan. Työttömyyden aikana stressi purkautui ja minun oli oikeastaan pakko ottaa itseäni niskasta kiinni ja alkaa tehdä jotain asioiden eteen.

Ensimmäinen Frontend Friday -tapaaminen oli marraskuussa 2012. Sen jälkeen olen pyrkinyt järjestämään jossain määrin säännöllisesti tapaamisia. Ja samalla linjalla olisi tarkoitus jatkaa.

Samalla nimellä aloin tekemään myös podcastia. Jollain ilveellä sain huijattua Ollin mukaan. Ja hauskaa on ollut, ainakin minulla. Olli saa puhua omasta puolestaan itse. Palautetta on saatu muualta ja se on ollut hämmentävän positiivista. Ja ilmeisesti meillä on kaikkinensa 20-30 välillä kuuntelijoita. Mikäli statistiikkaan on uskominen. Tiedä sitten montako aktiivista noista on.

Kaikenkaikkiaan Frontend Friday on rikastuttanut omaa ammatillista elämää monella eri tavalla. Tapaamisten myötä olen tutustunut uusiin ihmisiin, joista osan kanssa olen päässyt jollakin tapaa tekemään työtäkin yhdessä. Lisäksi podcastin myötä oma pidempiaikainen haave tuli toteutettua. Päästä tallentelemaan omia lätinöitä ja jakaa niitä muille.

Oma elämä

Perhe

Oman elämän muutokset ovat tässä puolentoista vuoden aikana olleet ihan yhtä suuria. Kesällä 2012 meille tuli toinen tyttö asumaan. Tätä ajatellen työttömyysjaksoni osui oikein nappiin. Pääsin viettämään todella paljon aikaa tuoreen vauvan ja koko perheen kanssa yhdessä.

Viimeisin työttömyyteni (tai tieto siitä) nopeutti vaimon töihinmenoa, joten kuluneen syksyn aikana olemme opetelleet erilaista arjen pyörittämistä. Kahden pienen lapsen ja kahden eri aikaan töissä käyvän (virka-aikatyö ja vuorotyö) aikuisen liikkumiset vaativat vieläkin hieman sumplimista.

Taloremontti

Taloa olemme saaneet pikkuhiljaa vietyä eteenpäin. Viimeisimpänä on pikkuvessan käyttöönotto. Käytännössä listoja ja kynnystä lukuunottamatta valmis vessa. Hieman pitkä projektihan tuo on ollut ja lähinnä taloudellinen tilanne on ollut rajoittavana tekijänä.

Joulun aikaan vaimo sai hankittua minulle höyläpenkin, joka lienee vihjeenä keskeneräisten puutyöprojektien kanssa. Eli varmaankin pitäisi saada se pukuhuoneen penkki viimeinkin liimattua kasaan.