Ajattele ympäristöä ennen kuin vastaat

Aina silloin tällöin törmään sähköpostiviesteihin, joissa allekirjoituksena on jotain hölmöä. Ja hölmöllä tässä tarkoitan itse allekirjoituksen tarkoitusta. En millään tapaa tarkoita että itse viestin lähettäjä olisi hölmö. Tänään tuli taas yksi vastaan.

Ajattele ympäristöä ennen kuin tulostat tämän viestin

Kyllä joo. Ajattele ympäristöä. En muista milloin viimeksi olisin tulostanut sähköpostiviestin. Joskus laskutustarkoituksia varten olen liitteen tulostanut. Mutta harvemmin sähköpostin. Suomesta varmasti löytyy ihmisiä, jotka tulostavat sähköpostia mutta tokkopa tuo allekirjoitus heitä estää. 

Sinänsä ironisen tällaisesta allekirjoituksesta tekee, että yleenä se esiintyy hyvin monta kertaa samassa viestissä. Usean lainauksen muodossa. Pidemmälle vietynä voisi ajatella, että tällaisen allekirjoituksen laittaja tekee ympäristölle enemmän hallaa vastaamalla viestiin takaisin koko pitkän viestiketjun voimin yhtään siistimättä tai karsimatta sitä. Itse pyrin aina vastaamaan vain kysymykseen tai korkeintaan yhteen viestiin. Toki joissakin tapauksissa epäonnistun loistavasti tai onnistun surkeasti, joten en voi väittää olevani yhtään sen parempi sähköpostinlähettäjä ympäristöä ajatellen kuin kukaan muukaan. Siltikin mieleni tekisi laittaa allekirjoitukseksi seuraava viesti.

Ajattele ympäristöä ennen kuin vastaat koko viestin pituudella.