Tommi Pääkkö ,

Tavara siirtyy urakkavauhdilla

Niin tuli kauan odotettu muuttopäivä. Remonttia on tehty neljä kuukautta ja loppua ei ikävä kyllä näy. Fakta kuitenkin oli se, että muuttaa täytyy jossakin vaiheessa vaikka keskeneräiseen. Minulta loppui loma ja remontointi työaikana on paljon helpompi järjestää, kun talossa asuu. Ja uskoisin, että priorisointikin osuu paremmin kohdalleen.

Tavaran määrä on yllättävä

Kuten aina muutossa, tavaran määrä yllättää. Pari varastoa ja iso kaksio tavaraa on ihan riittävästi. Varsinkin kun pakkaaminen jää kahteen viimeiseen iltaan. Perjantaille sain lattian käsiteltyä ja lauantaina pääsimme isän kanssa kasaamaan keittiön kaappeja. Yläkaapit vaihtoivat paikkaa ja alakaapeista saatiin kulmakaappi ja lokerikko paikalleen. Illan aikana saimme vuokrakärryn vanhan asunnon eteen ja itse kurvasin kotia toisen kärryn kanssa. Ilta menikin siirrellessä tavaraa vintistä kärryyn.

Sunnuntai alkoi aamusta ja pakkaus jatkui purkuhommilla. Tietokoneet, hifilaitteet ja niille tarpeelliset kannattimet eli pöydät ja kaapit palasiksi. Tai siis kuljetettavampiin osiin. Ja kärryyn. Vaimo lähti rahanansaintaan ja paikalle saapui minun vanhempien ja toisen siskoni muodostama task force, joiden tehostamana kaksi kärryä täyttyivät kohtalaisen nopeaa. Ja suunta uuteen kotiin.

Kaksi kärryä ja auton takakontti olivat kohtalaisen nopeasti purettuna ympäri taloa. Olohuone ja molemmat makkarit olivat hyvin käytössä. Reissu takaisin ja iso vuokrakärry täytettiin lopuista tavaroista. Tämän jälkeen siirryimme isän kanssa keittiön kimppuun hetkeksi. Noin kahdeksan aikaan keittiö oli vielä kesken mutta kärry piti palauttaa, joten homma siltä osin loppui. Tasot, hellan sähköt, tiskiallas ja astianpesukoneen kytkennät olivat tekemättä. Itse kurvasin vielä edelliseen kämppään tyhjentämään kellarin varastosta autonosia ja poistamaan sisältä lamput.

Ovi sulkeutuu

Kello 22.06 suljin oven. Viimeisen kerran. Hiukset olivat vielä märät, kun olin käynyt suihkussa. Uuteen kotiin saatiin suihku vasta maanantaina. Vähän haikein mielin katsoin edessä sulkeutuvaa ovea. Kaivoin meisselin taskusta ja irroitin nimikyltin ja nostin ovessa roikkuvan kranssin kainaloon. Auto kärryn eteen, kärry perään ja kotia.

Keskelle remonttia. Tästä se lähtee.

Viikko muutosta

Nyt on mennyt viikko muutosta. Ja yllä olevan kirjoittamisesta. Viikon aikana saimme keittiön melkein kasaan, ovia uupuu. Putkari kävi kytkemässä suihkun ja pytyn pesuhuoneeseen ja väliaikaisasennuksen pesukoneelle. Palkkatyön ohella muuta tekemistä on riittänyt aivan tarpeeksi ja ylikin. Paikkojen järjestelyä, siivousta, remontointia. Nyt kuitenkin alkaa pikkuhiljaa tuntumaan siltä, että tämän vuoden puolella päästään jo saunomaankin. Remontti tuntuu ja näkyy mutta valmista tulee pikkuhiljaa. Ei tosin niin nopeasti kuin itse haluaisin.

Kommentit (0)

Allowed tags: <b><i><br>Add a new comment: