Tommi Pääkkö ,

Tuumasta toimeen ja silleen

Remonttiloma alkoi. Samalla muuttui hieman valmistumisen tahti kohteessa. Tässä on nyt vajaan viikon verran tullut oltua lomalla ja alkuviikosta ma-ke aika hyvin sain rakennettua valmista. Katto on paneloitu lähes kokonaan, olohuone-käytävä ja makuuhuone. Jesh! Jälki on niin hyvä, kuin siitä meikäläisen taidoilla saa, eli priimaahan se silloin on. No ei ihan. Parista kohtaa huomaa koolauksen "elon" kun katto mutkittelee. Mutta se on näissä olosuhteissa parasta mitä investointiin nähden saa.

Projekti: Pesutilat - Tilannekatsaus

Pesuhuone valmistuu. Seinät on laatoitettu ja saumattu, samoin lattia yhtä n. 2 neliön kohtaa lukuunottamatta. Loppui laatta kesken. Laatoituksen jälkeen silmääni osuneet "virheet" katosivat saumauksessa riittävän paljon. Samoin tällä viikolla saatiin käyttövesi kytkettyä. Verkosto on koeponnistamatta mutta sisälle saadaan lämmintä ja kylmää vettä. Koeponnistus tehdään noin kahden viikon päästä kun putkari tulee kesälomalta.

  

Projekti: Lattia - Tilannekatsaus

Lattian kanssa ei oikeastaan ole edetty, kun on tehty muuta. Makuuhuone vaatii toisen pintakerroksen maalia, jonka jälkeen se olisi periaatteessa lattiaa vajaa. Samoten olohuone-käytävä vaatii vielä yhden maalikerroksen ennen lattian hiontaa. Tytön huoneen kaksi seinää pitää vähintään pohjamaalata, tuulikaappi pitää samoin vähintään pohjamaalata kuten myös pukuhuone. Sen jälkeen ollaan tilanteessa, jossa saa hakea hiomakoneen lainaan ja aloittaa lattian hionnan.

Yllä listatut ovat minun mielestä niitä pakollisia mutta on tuossa muutakin hommaa tehtävänä. Saunan, pesuhuoneen, pukuhuoneen ja tuulikaapin ovenkarmit pitäisi laittaa paikalleen. Samalla pesuhuoneen oviaukko madalletaan 210 sentistä 195 senttiin, jotta vanha ovi saadaan sopimaan. No jääpähän optio korkeammalle ovelle. Saa seuraava remontoija miettiä että mitä tässäkin on ajateltu.

    

Muita mietteitä

Lämpötilat ja lomat ovat kyllä sattuneet yksiin. Keskiviikkonakin lämmöt olivat varmasti 70 huiteilla yläpohjassa, kun ilmastointiputkea sinne houkuttelin. Siinä istuskelin kattotuolin päällä ja katselin putkea panieri toisessa kädessä ja akkuväännin toisessa kädessa ja hikoilin kuin pieni sika. Torstaina kävin siirtämässä toisesta makkarista kaikki paneelit varastoon ja mietin että miten näin puuskututtaa. Takasi päin ajellessa yksi mittari näytti lämmöksi 28 astetta. Siitä se ajatus sitten lähti - tai ainakin näin kuuluu se sanonta. Nimittäin tämä mies yrittää tehdä töitä silloin kun vaimo ei ole töissä. Eli aamua/iltaa. Ei tahdo tyttö muuten jaksaa noissa lämmöissä. Ja ehtii sitten vaikka rannalle gril... makoilemaan ja uimaan.

Kommentit (0)

Allowed tags: <b><i><br>Add a new comment: