Tommi Pääkkö ,

Siitä tulee katto

Mertarannan jo legendaariseksi muodostuneita lauseita mukaellen iloitsen taloremontin etenemisestä. Nimittäin kattokoolaukset, jo muutamaan otteesseen mainittu työvaihe, on alkanut. Ja sitä samaa rataa jatkaen myös ensimmäiset rivit kattopaneelia on saatu paikalleen. 
Tässä vaiheessa on pakko mainita että meillä on muuten kierot seinät. Ja katto. Ja lattia. Kaikki vielä eri suuntiin. Suorimmat seinät löytyvät pesuhuoneesta, jonne tuli kaksi uutta seinää ja loput seinätkin oikaistiin. 

 

Koolaukset

Koolausten teko alkoi suurinpiirtein samaan aikaan, kun muut korkkailivat pulloja. Eli perjantaina illasta. Oikeastaan perjantain aikana saatiin makuuhuone kolattua kokonaan, joten eteneminen sen suhteen oli hyvä. Lauantai olikin se hankalampi päivä. 
Lauantai aloitettiin eteiskäytävän koolauksesta. Ongelmaksi muodostui se, että ensimmäinen versio linjalangan kanssa osoitti lattian kierouden. Mittailtuna korko lattiasta heitti parhaimmillaan kolme-neljä senttiä. No Huutilammen mäkkaiverit lainasivat remonttimiesten laseria ja hakivat suurimpiirtein suoran linjan. Kaverina käytettiin vatupassia, koska laser antoi vain pystyviivaa. Tällä päästiinkin koolaamaan käytävää.

Sunnuntai ja koolaukset, osa 2

Sunnuntaina koolattiin loppuosa käytävästä ja törmättiin uusiin ongelmiin. Olohuoneessa olevat vaakapalkit olivatkin kierompia kuin alunperin luultiin. Niinpä tehtiin johtajatason päätös ja laskettiin korkoa nurkkien suuntaan 7 milliä. Siis käytävän reunasta. Uusi linja merkattiin räpsyllä hommiin alettiin.
Työ koolausten osalta on aika hidasta, kun koolingit tehdään metritavarasta halkaisemalla. Sitä kun tahtoo tuo nuukuus iskeä. Toisaalta suoraan olohuonetta varten tässä projektissa ei ole hankittu vielä yhtään rakennusmateriaalia. Siis poislukien sähköt, kattopaneelit ja "pintamateriaalit" eli kitit ja maalit. Esimerkiksi koolaukset on tehty vanhasta puusta ja remonttimiehille hankitusta rakennustavarasta. Seinälevyt oli alunperin pesutiloja varten.

Muuta etenemistä

Muuten remontti on edennyt pikkasen haluttua hitaammin. Ei siitä varsinaisesti haittaa itselle ole ollut, kunhan muistaa että kyllä tämä valmistuu. Pesuhuoneessa seinät on laatoitettu ja vesieristystä vedetty lattiaan. Ilmastoinnin puolelta Vilpen putki on hankittu katolle ja ilmastointiputkea yläpohjaan. Vielä pitäisi Paxin poistopuhallin investoida. Sähkökaappi X10-moduleineen on seinällä kytkentöjä odottaen. Että kyllä tämä tästä.

Kommentit (0)

Allowed tags: <b><i><br>Add a new comment: