Tommi Pääkkö ,

Nörttityökalu OS X:ssä

Kohtalaisen pitkäaikaisena linux-käyttäjänä tykkään katsella kaikenlaista statistiikkaa koneestani. Ja verkosta. Ja vähän väliä joka paikasta. Mutta pääsääntöisesti koneesta. Ehkä se on se sisäinen nörtti, joka tuota pakottaa tekemään. Tällaiseen hommaan löytyy graafisia ja vähemmän graafisia työkaluja linuxissa. Suosikkini on Conky. Eikä varmastikaan turhaan. Se taipuu aika moneen asiaan jo itsessään ja on laajennettavissa shell skriptien avulla vielä pitemmälle.

Statistiikkaa hakemassa

GeekTool-näyttö

Pitkän aikaa hain vastaavaa työkalua nykyisin käytössä olevalle Leopardille turhaan. Conkyä ei saa käännettyä sorsista eikä kenelläkään riitä innostusta lähteä sellaista tekemään. Toki tarjolla on iStat pro ja iStat menus sekä nipullinen muita kivoja graafisia hilputtimia. Mutta ei, ne eivät vain toimi siinä, mitä minä haluan.

iStat pro on Dashboard widget, eli se asettuu OS X:n "kojelautaan" eikä siellä ole mielestäni riittävän helposti saatavilla. Tai se on nimenomaan piilossa. Toki sen saa kellumaan työpöydälle, kunhan näkee hieman vaivaa. Mutta ei se siltikään ole se juttu.

iStat menus asettuu Leopardin valikkopalkkiin. Ja on siis esillä koko ajan. Lisäten tauhkan määrää valikkopalkissa. Ei hyvä. Ei ollenkaan. Sama on pääsääntöisesti kaikkien statistiikkakilkkeiden kanssa. Joko dashboardiin tai valikkopalkkiin.

GeekTool

GeekTooliin olen törmännyt jo kerran aiemminkin, mutta joku sillä kerralla ei sattunut kohdalleen. Ehkä hain liikaa Conkymaisia toimintoja työkalusta. Ja sellaisia ei vain ole tarjolla mäkkimailmassa. Toisen kerran asennettuani Geektool rupesikin istumaan silmään. Suurimmat kiitokset tästä menevät Smoking Apples- ja Bioneural-sivustoille. Sieltä sain paljon vinkkejä asettelujen ja komentojen suhteen. Kannattaa kurkistaa nuo sivut, jos haluaa tietää enemmän juttuja GeekToolista.

Loppusanat

Ei GeekTool ole Conkyn korvaaja. Ei edes lähelle. Se vaatii aivan liikaa ulkoisten sovellusten käyttöä, jotta ulkoasu olisi edes lähellä Conkyä. Ja siltikin se jää ominaisuuksissaan jälkeen. Mutta se on minun mielestäni erittäin taipuva softa statistiikan näyttämiselle mäkissä. Ja hyvin muokattavissa oleva.

Kommentit (0)

This thread has been closed from taking new comments.