Tommi Pääkkö ,

Minä, Puhelin

Mitä ihmettä se nyt sekoilee? Kuka puhelin? Missä? Milloin?

Ei hätää hyvä lukija. Kyseessä on uusi puhelimeni. Nimittäin Applen iPhone. Kyllä. Näin pääsi käymään. Laitoin sellaisen. Ja vielä toisenkin. Nimittäin vaimo ei tyytynyt huonompaan.

Ajautuminen iPhoneen juontaa jo siitä ensimmäisestä mallista. Siitä, jota ei virallisesti Suomeen tuotu. Kaverillani sellainen sattuu olemaan. Ja sitähän tuli rävellettyä ja kokeiltua. Ja näppärältä laitteelta tuntui. Ja nimenomaan laitteelta, ei puhelimelta. Mutta silloin ei aika vielä ollut kypsä.

Viime vuoden lopulla edellinen puhelimeni, Motorola V620 irtisanoi yhteistyösopimuksen. Onneksi sopimuksessa oli ehto, että irtisanomisaika on seuraavaan puhelimeen asti. Eli kiire puhelimen korvaamiselle ei ollut. Moto ehti kunnioitettavaan lähes viiden vuoden käyttöikään. Hyvin palvellut siis. Ja pariin otteeseen se tuli softalla päivitettyä (pelastettua) sinä aikana. Itseasiassa ainoa syy vaihtamiselle oli se, että minä en jaksanut enää sitä pelastaa. Tuorein softa kun oli sen 4 vuotta vanha ja kyllä sen aika oli jo tullut.

Pitemmän aikaa pyörittelin ja tutkiskelin erilaisia vaihtoehtoja puhelimiksi. Listalla oli Motorolan Z8, Samsungin Touchwiz, SE:n Xperia ja HTC:n Touch + Touch Pro. Sekä iPhone. Hintaluokka puhelimilla oli suurinpiirtein sama eli puhuttiin selkeästi kalliimmista puhelimista. Ja eniten tuosta sarjasta himotti Moto. Edellinenkin kun oli kelpopuhelin. Sattui kuitenkin niin, että Sonera uusi hinnoitteluaan iPhonen suhteen ja Verkkokaupan myymälässä kokeiltuani aitoa 3G iPhonea se rupesi himoittamaan enemmän.

Minä olen pohjimmiltani perustelujen hakija. Tarvitsen kovaa faktaa kalliille ostoksille. Niinpä internetin ihmemaan kautta tutustuin Cydia-nimiseen sovellukseen. Kyseessä on Debianista tutun aptin iPhone-versio. Ja siellä oli vaikka ja mitä. Kuume nousi. Ja kun haluttaa jotakin, niin siihen ei auta kuin yksi asia. Odottaminen. Ja jos sekään ei auta, niin sitten pitää laite hankkia. Ilmoitin vaimolle, että hankin iPhonen. Ja lähes samalta istumalta sain vastauksen - "Mulle kans".

Tammikuun alussa iPhone sitten löysi tiensä minun pikku kätösiin. Kuinka sattuikaan, että operaattoripurku oli sattunut edeltävällä viikolla. Soneran kanssa teimme 24 kk osamaksusopimuksen ja kotona puhelimen sisälle löysi tiensä Saunalahden SIM-kortti. Se on kyllä menossa vaihtoon, sillä TeleFinland tarjoaa samaa palvelua halvemmalla.

Tässä on nyt pari-kolme viikkoa puhelimen kanssa tullut leikittyä, leluhan kyseessä on, ja kyllä se ihan ok laite on. Puhelimena äänenlaatu parani molempiin suuntiin. Vanha Moton bt-hf pariutui laitteen kanssa ok ja siinäkin parani ääni. Moneen otteeseen on tullut mietittyä, että miten sitä on voinut pärjätä ilman. Laitteessa jutut vain toimii. Pääsääntöisesti. Jotta minua ei ihan turhaan syytettäisi apple-fanboy-meiningistä on todettava, että ei tämä suinkaan täydellinen ole. Mutta kaikki osakokonaisuudet huomioituna kiitettävä puhelin. Arvosanaksi voisi antaa 9.

Kommentit (0)

This thread has been closed from taking new comments.