Tommi Pääkkö ,

Puutteita iPhonessa

Pari postausta takaperin pääsin kehumaan juuri hankkimaani iPhonea. Kerroin, kuinka loistava laite kyseessä on. Ja laitehan on edelleenkin loistava. Ei siinä mitään. Mutta muutama puute on noussut esille.

Soittoprofiilit. Voi kuinka oikeasti kaipaan niitä tuosta vanhasta Motorolasta. Kovat äänet, pehmeät äänet, värinä, värinä sitten ääni, värinä ja ääni sekä äänetön. Toki eihän noita kaikkia tullut käytettyä mutta silti. Nykyisellään on fyysisen (!!!) kytkimen kautta valittavissa kaksi asentoa, äänellinen ja äänetön. Ja molempiin voi ohjelmallisesti valita värinän mukaan. Se ei vain toimi. Oikeasti. Fyysinen vipu on kiva mutta minä haluan valita värinän ja äänen käytöstä paljon monipuolisemmin. Mennäänpäs esimerkin kautta. Kotona puhelin lepää yleensä jossakin tasolla etäällä minusta. En tarvitse värinää ja äänen ei tarvitse olla kova. Motossa oli pehmeät äänet -valinta. Vaikeimmillaan kahden napin käyttöä ja 3-5 painallusta. Aikaa meni noin 2 sekuntia.  Iphonessa värinän saa pois asetuksista. 9 "napin" painallusta ja aikaa kuluu vajaa 10 sekuntia. Samalla tosin sen äänen saa väännettyä pienemmälle.

Toinen esimerkki on autossa matkustaminen. Motossa kovat äänet, iPhonessa samat näppäinmäärät. Kolmas esimerkki on hiljaiset tilat, joko värinä tai änetön. Motossa äänetön tai värinä, iPhonessa fyysinen nappi äänetön/värinä-asentoon. Mutta jälleen kerran jos tahtoo äänettömän tai värinän, on värinä muistettava laittaa päälle tai pois. Tosin iPhone osaa kertoa, jos värinä on päällä kytkintä käännettäessä (värisee). Mutta pointti tuli varmaan esille. Eli sinänsä merkityksettömän oloinen ominaisuus on jäänyt pois, koska sitä vain ei ole ajateltu. Tai se on ajateltu Applemaisen minimalistisesti. Kytkin sinänsä on fiksu ajatus hiljentää puhelin. Haluaisin vain soittoprofiilit erikseen sinne äänipuolelle ilman massiivista valikkorumbaa. Tokihan ääniä saa kovemmalle/hiljemmalle äänensäätönapeista mutta värinän kytkennälle ei ole moista pikanappia.

Muita pienempiä puutteita ovat esimerkiksi SMS- ja MMS-tuki. Eipä tosin ole MMS:iä tullut laitettua, kun puhelin ei niitä tue. Mutta tekstiviestejä pitäisi voida poistaa yksittäin. En minä halua välttämättä tallentaa kaikkia viestejäni puhelimeen, vaikka tilaa on vähintäänkin riittävästi. Sitten on tietysti erilaiset värinäprofiilien puutteet. Motossa opin hyvälle, kun oli 5 erilaista värinää (erilaisia pitkän ja lyhyen sekoituksia). Kopioi ja liitä on yllättäen puute. Tällaisessa kosketusnäytöllisessä puhelimessa se olisi jopa toimiva juttu. 

Tässäpä nämä itkut tältä kertaa. 

Kommentit (0)

This thread has been closed from taking new comments.