Tommi Pääkkö ,

Rsync ja backup

Mikä ihme siinä on, että yksinkertaiset komennot tuppaavat unohtumaan aina. Ja joka kerta pitää se haku tehdä, jotta hoksaa ne oikeat vivut. No nyt minä laitan sen tänne ylös.

Komento

rsync -av --delete lähde/ kohde/

Selitys

Avataan nuo vivut. v= verbose ja a= arkistoi = rlptgoD.

Avataan tuo arkistoi vielä tarkemmin. r tarkoittaa rekursiivista, l huolehtii symbolisten linkkien tiedostot oikeille paikoille, p pitää oikeudet kohdallaan, t synkkaa ajat, g huolehtii ryhmän ja o huolehtii omistajan. D-vipu lyhyen man-sivujen tutkimisen jälkeen on lyhennös --devices ja --specials -vivuille. Nuo ovat käsittääkseni laite- ja erikoisblokkien kopiointia varten. Tässä minun tapauksessa tarpeeton mutta tulee mukana eikä tehe mitään pahaa.

Delete-vipu on itseään kuvaava. Vivun avulla huolehditaan että kohde on kopio sen hetkisestä lähteestä. Jos lähteessä ei ole enää jotakin tiedostoa/hakemistoa niin se poistetaan myös kohteesta.

Muuta

Tämä on vain muistilista minulle. Tuota pätkää laajentamalla olisi mahdollista luoda inkrementaalinen varmuuskopioskripti mutta sitä en tarvitse. Ainakaan vielä. Laajennetaan jos/kun sille on tarvetta.

Lisäys: tuohon rsync-riviin voisin lisätä vielä --progress -vivun, joka antaa kivan palkin kuvaamaan edistymistä.

Kommentit (0)

This thread has been closed from taking new comments.