Tommi Pääkkö ,

Tilasin sitten Deal Extremestä tavaraa

Tilasin sitten tosiaan Deal Extremestä tavaraa. Tai tilaus lähti jo aikaa sitten. Ja osa tavarasta on tullutkin jo. Ja loppuja odotellaan. Niidenkin pitäisi tulla tässä mahdollisesti ensi viikolla.

Jaa että mitäkö tilasin. No sieltä kiinanmaalta tuli tilattua kaksi cf-ide-muunninta ja sata-pci-kortti. Ihan mielenkiinnosta. Tuo PCI-kortti tuli viime viikolla. Ja tällä viikolla sain sen asennettua tuohon koneeseen. Syy, miksi tilasin noita osia on tuo minun pieni VDR-projekti. Tarkoitus oli poistaa yhdestä koneesta kiintolevyt ja laittaa sinne cf-ide-muuntimen avulla CF-kortille asennettu linux+vdr-clientti ja liittää se tuohon vahvistimeen kiinni. PCI-kortin tilasin sen takia, että saan tuon toisen koneen sit samoilla tulilla vdr-serveriksi. Siinä kun ei ole ollenkaan sata-portteja.

Miksi sitten en käytä tuota sata-porteilla varustettua konetta serverinä? No kun siinä on äänen digi-lähtö. Ja tässä toisessa ei ole. Ja vahvistin on monikanavainen. Ja minä tahdon surround-äänen. Eikä tuo kortti nyt niin kalliskaan ollut, olikos 12 euron luokkaa.

Jatketaas tarinaa. PCI-kortin tosiaan kiinalaiset minulle laittoivat tulemaan. Sillä nyt ei olisi kiirettä ollut. Samapa tuo, tuli kuitenkin. Tuo VDR-kone on minulla lähetyksen suhteen temppuillut jo jonkin aikaa. Niinpä minä tässä sen kasasin tuohon toiseen koteloon ja emolevyyn. Ja katsos kummaa. Virtanapin painamisen jälkeen minulla oli ihan toimiva sata-kiintolevyllä varustettu kone. Ja mikä parasta, siihen saa noita levyjä kiinni neljä, joten kolme paikkaa on vielä vapaana. Ainoa tieten on, että kuulopuheiden perusteella tuon kortin firmis ei tue yli 500G:n levyjä. Mutta silti. 4x500G = ihan tarpeeksi tallennustilaa.

Periaatteessa serveri on tolpillaan tuolla kokoonpanolla. Käytännössä cf-ide-muuntimien saapuessa softapuoli menee uusiksi joka tapauksessa. Mutta tällä hetkellä homma toimii. Lopputilausta odotellessa.

Kommentit (0)

This thread has been closed from taking new comments.