Tommi Pääkkö ,

Tulipa tehtyä jotain mielenkiintoista. Nimittäin videopuhelua. Ja konferenssina. Sukulaisten kanssa. Ihan ex tempore. No se latinasta.

Torstai-iltaa vietin istumalla koneen ääressä. Tarkkaa aktiviteettia en muista mutta tyttö oli sylissä, joten kovin vakavaa se ei lienee ollut. Yhtäkkiä Skype ilmoitti, että äitini kirjautui sisään. No minä päätin sitten ihan kirjoittaa hänelle, että böö. Kun sieltä tuli vastaus, niin pirautin videopuhelun. Ja tämähän on iMac-Skype-yhdistelmällä todella näppärää, kun kamera on valmiina. Äitini vastasi ja kamera sojoitti jonnekin näytön ja lampun taakse. No opastettuani tekstillä kameran oikeaan suuntaan tyttö huomasi Mumman tietokoneessa. Varmaankin sen 15-20 minuuttia toisessa päässä oli armotonta säätöä koneen kanssa. Pikkuveljeni kävi kytkemässä äänet ja videot äitini näkyviin. Ja äitini päätti pirauttaa enolleni, josko hän olisi koneen äärellä.

Kohtapuoliin enoni näkyi Skypessä ja konferenssipuheluhan sitä piti ottaa. Kun kerran äitin koneen ääni pelitti. Yllättäen Skypen konferenssipuhelu ei tue videota olleskaan. Se on siis vain kaksisuuntaista. No ohjeet tämän kiertämiseen löytyi Skypen foorumilta. Sivulla www.mebeam.com on flash-kikkare, joka kykenee lähettämään videokuvaa konferenssina. Lyhyesti kerrottuna noin 20 minuuttia myöhemmin minä ja tyttö, äitini sekä enoni olimme yhteisessä videopuhelussa keskenämme. Ja ihan hauskaahan toi oli. Varmaan tulee kokeiltua toistekkin.

Jälkihuomautuksena pitää mainita, että vaikka tämä iMacin kamera on sisäänrakennettu on laatu kuitenkin loistava. Paljon pahempaa kuraa on esimerkiksi äitini koneessa oleva Labtec. Mutta pääasia on että jotain selvää sai. Ja suurin haaste tässä oli se, että sain kaksi Käkelää neuvottua kahden eri sovelluksen käytössä onnistuneesti. Voin lämpimästi noin 30 minuutin kokeilulla suostella tuota Mebeamin videopalvelua. 

Kommentit (0)

This thread has been closed from taking new comments.