Tommi Pääkkö ,

iPhonen varmuuskopiointi pilveen ja paikallisesti

Tuli sitten hankittua iPhone 4S. Ja voi mikä hyppäys taas tehossa. Edellinen puhelimeni oli iPhone 3G, joten kyseessä oli todellakin hyppäys myös uudempaan käyttisversioon. Ja tottahan toki mukaan piti säätää iCloud varmuuskopioineen ja synkkauksineen. Sekä tietty kotiverkon wifi-synkkaus.

Varmuuskopiot iCloudiin

Pilveen varmuuskopiointi oli helposti asetettu. Itunesissa täppä oikeaan kohtaan ja menoksi. Joka kerta kun puhelin on langattoman verkon ääressä ja kytketty verkkovirtaan alkaa varmuuskopiointi. Jei, helppoa ja mukavaa.

Varmuuskopiot paikallisesti

Apple tarjoaa käyttäjilleen helpon valilnnan, varmuuskopiot iCloudiin tai paikallisesti. Mutta ei titetenkään molempiin. Siis automaattisesti. Mutta tähänkin on kiertotie.

Kun oma iTunes tunnistaa puhelimen, joko langattomasti tai langallisesti, napsauta puhelimen päällä valikko auki optio pohjassa (alt windows-ihmisille). Siellä olla möllöttää valinta varmuuskopioi (backup, koska koneeni juttelee engalntia). Tuosta sitten näppärästi saa napattua silloin tällöin varmuuskopion paikallisesti. Eli vaikkapa silloin, kun tekee käyttispäivitystä puhelimeen.

Tämä oli vahinkolöytö itselle, toivottavasti auttaa jotakuta muutakin tällainen vinkki.

Kommentit (2)

 1. Arto:
  Dec 31, 2011 at 02:13 PM

  Onpa hyvä tieto. Olenkin miettinyt jos ottaisi iCloudin jossain vaiheessa käyttöön. Se on kuitenkin oma spekuloinnin aiheensa... Haistan Nissan-miehen tuossa puhelimen nimeämistavassa. ;)

 2. Tommi Pääkkö:
  Dec 31, 2011 at 02:26 PM

  Ai miten niin Nissan-mies ;). Ja oli toi nopeusero varmaan vastaava kuin projekti-100A:n ja GTR:n kanssa. GTR:ää en tosin ole kokeillut. Enkä oikeastaan tykännyt tuosta 4S-nimestä. Niin että GTR kuvaa enemmän sitä, miltä toi puhelin osittain tuntuu. Nopealta.

  iCloudin toiminta noin yleensä on ollut kohtalaisen hyvä. Toisaalta synkkaavia laitteita ei ole kuin kolme, joista jokaista käytetään vähän eri tavalla. Mut iCloud on tosiaan oma aiheensa.

Allowed tags: <b><i><br>Add a new comment: