Tommi Pääkkö ,

MacVIM ja kokoruututila

Olen tovin aikaa pyrkinyt siirtymään TextMatesta takaisin VIMiin. Mäkillä se on tietyllä tapaa haaste, koska VIM vain pelaa X11-ympäristössä paremmin. Siksipä käytössä on MacVIM-niminen porttaus. Tästä voisin kirjoittaa toisella ajalla lisää. Nyt kuitenkin lyhyt vinkki kokoruututilasta.

Kun kehitetään, kehitetään suuresti

Lionin tuoma fullscreen-tuki softille on osoittautunut jälkikäteen aika hyväksi ratkaisuksi. Niin läppärin monitorilla (15") kuin myös päänäytöllä (24"). Toteutus on vielä jonkin verran ontuva mutta parannusta on tapahtunut päivitysten yhteydessä. Niinpä odotan niin käyvän jatkossakin.

Kaikki sovellukset eivät kuitenkaan osaa tuota fullscreenia suoraan, joten en ole sitä VIMistäkään osannut kaivata. Tänään sitten löysin sivun, jossa oli pieni komento fullscreenille. Ja sehän toimi.

Kokoruututilaan (fullscreen)
:set fu

Kokoruututilasta pois
:set nofu

Tämä ei varsinaisesti ole Lion-yhteensopiva fulscreen-tila. Eli VIM ei hyppää omalle työpöydälle vaan suurenee kyseisessä työtilassa kokoruutusovellukseksi ja piilottaa yläosan työkaluvalikon. Ja kaikki samalla pöydällä avoinna olevat softat jää alle. Parasta tässä on kuitenkin se, että monen näytön seteissä (kuten minulla töissä) tämä VIMin tapa tehdä täysruututila on itseasiassa parempi, kuin Lionin oma. Lionin oma toteutus rampauttaa toisen näytön käytön kun taas VIMin toteutuksessa toisella näytöllä voi olla auki vaikkapa pikaviestimet ja sähköposti tai selain.

Kommentit (0)

Allowed tags: <b><i><br>Add a new comment: